Een onvergetelijke familievakantie in Egypte

May 26, 2023 | Gezinsreizen

Door: Gastblogger

Onze familievakantie in Egypte

Egypte is een bestemming die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige monumenten en betoverende landschappen. Voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie vol nieuwe ervaringen, is Egypte de perfecte keuze. In dit blogartikel delen we onze ervaringen van een onvergetelijke familievakantie in Egypte, die wij geboekt hebben bij Egypte.nl. De medewerkers waren vanaf het begin heel behulpzaam en meedenkend en dankzij hun hebben wij een fantatische reis gehad, waarbij ook onze kinderen elke dag genoten hebben. Het was erg afwisselend, leerzaam en het was ook echt vakantie.

Beginnen in Caïro

Ons familieavontuur begon in de bruisende stad Caïro, waar we werden ondergedompeld in de Egyptische cultuur en geschiedenis. Een hoogtepunt was een bezoek aan de wereldberoemde piramides van Gizeh, waar we versteld stonden van de indrukwekkende omvang en bouwkundige vaardigheden van de oude Egyptenaren. Wij raden zeker aan om een gids te nemen en dit had onze reisorganisatie perfect voor ons geregeld. Deze gids gaf ons fascinerende inzichten in het oude Egypte en de betekenis van de piramides. Het was een geweldige manier om de reis te beginnen en de nieuwsgierigheid van onze kinderen te wekken.

cairo egypte.nl

Na Caïro reisden we naar de Nijlvallei, waar we aan boord gingen van een traditionele zeilboot, een felucca genaamd. Terwijl we op het dek van de boot zaten, genoten we van het prachtige uitzicht op de weelderige oevers van de Nijl. Onze kinderen waren dolblij om dolfijnen te zien zwemmen en vogels te spotten langs de oevers. Het was een serene en ontspannende ervaring voor het hele gezin met een heerlijk zonnetje op de achtergrond.

Het hoogtepunt: Luxor

Een hoogtepunt van onze reis was een bezoek aan Luxor, ook wel bekend als de grootste openluchtmuseum ter wereld. We verkenden de majestueuze tempels van Karnak en Luxor, die ons onderdompelden in de oude Egyptische geschiedenis. Het was geweldig om onze kinderen te zien opgaan in de magie van deze historische locaties en hun ogen te zien oplichten terwijl ze de verhalen hoorden achter de indrukwekkende beelden en inscripties. Dit zijn de ervaringen waarvoor we deze reizen maken. Ze zullen dit voor altijd met zich meedragen en ze hebben op school en met de vriendjes genoeg om over te praten.

Vanuit Luxor maakten we een onvergetelijke cruise op de Nijl naar Aswan. Terwijl we op het dek van de luxeboot zaten, bewonderden we de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden langs de oevers van de rivier. Onze kinderen waren gefascineerd door de tempel van Edfu en de tempel van Kom Ombo, waar ze meer te weten kwamen over de oude goden en mythen van Egypte.

familievakantie in Egypte - nijlcruise egypte

De reis eindigde met een ontspannen verblijf aan de kust van de Rode Zee. We verbleven in een prachtig resort waar we konden genieten van zonnebaden op de prachtige stranden en snorkelen in het kristalheldere water. Onze kinderen waren enthousiast om kleurrijke vissen en koraalriffen te ontdekken, waardoor ze een geheel nieuwe wereld onder water konden verkennen. Mijn heeft nog een Padi duikcursus gevolgd terwijl wij lekker aan het zwembad lagen.

Conclusie

Onze familievakantie in Egypte was een onvergetelijk avontuur dat ons gezin dichter bij elkaar bracht en ons een dieper begrip gaf van de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Van het verkennen van de piramides van Gizeh tot het zeilen op de Nijl en het ontdekken van de onderwaterwereld van de Rode Zee, elke dag bood nieuwe en opwindende ervaringen voor ons allemaal. Egypte is een bestemming die zowel jong als oud zal betoveren en herinneringen zal creëren die een leven lang meegaan. Kortom een perfecte bestemming voor families en egypte.nl is een zeer goed reisbureau voor het boeken van een familievakantie in Egypte.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, avontuur zoekt of gewoon wilt ontspannen op prachtige stranden, Egypte heeft voor elk wat wils.